Importera objekt via excel-fil

Ändrad den Mon, 23 Mar 2020 vid 03:37 PM

Klicka på OBJEKTSHANTERING -> LÄS IN OBJEKTSFIL för att öppna importen. Välj i vilket område objekten i filen ska läsas in i, och välj sedan din fil genom att klicka i den vita rutan.

Om ett objekt i filen har samma fastighetsbeteckning, område och adress kommer övrig information att uppdateras för det objektet. Annars kommer ett nytt objekt att skapas.

Bifogat finns en exempelfil.

Filen måste ha nedan rubriker i följande ordning:

Rubrik i filen
Innehåll
Krav
buildingFastighetsbeteckningObligatorisk. Minst tre tecken.
streetnameObjektsadressObligatorisk. Minst tre tecken.
streetnumberGatunummerInga krav.
streetletterNummerbokstav (exempelvis B i 3B)Inga krav.
zipPostnummerInga krav.
cityPostortInga krav.
nameKontaktpersonInga krav.
phoneTelefonnummerMax 20 tecken. Skrivs med fördel utan mellanslag och '-'.
cellMobilnummerSka anges i formen +46XXXXXXXXX. Eventuell startnolla kommer att rättas till '+46'.
emailMailadress till kontaktpersonValfri, men måste vara korrekt emilaadress om ej tom.
socialsecurityPerson-/OrganisationsnummerObligatorisk om inte personnummerkrav har avaktiverats manuellt (uppdatering 2019:06). Personnummer måste anges i formen ÅÅÅÅMMDDXXXX. Organisationsnummer måste anges i formen XXXXXXXXXX. Endast giltiga person- och organisationsnummer godtas.
commentObjektskommentar. Synlig för kontaktpersonInga krav.
invoicing addressFaktureringsadressValfri, men måste vara minst tre tecken om ej tom.
invoicing zipPostnummer för faktureringsadressInga krav.
invoicing cityPostort för faktureringsadressInga krav.
customer planning datePlaneringsdatumValfri, men måste anges i formen ÅÅ-MM-DD om ej tom.
customer planning timePlaneringstidValfri, men måste anges i formen TT:MM om ej tom.
customer installation dateInstallationsdatumValfri, men måste anges i formen ÅÅ-MM-DD om ej tom.
customer installation timeInstallationstidValfri, men måste anges i formen TT:MM om ej tom.
companyMarkerar om objektet är företags- eller privatobjektMåste vara antingen tom (NULL), 0 eller 1, där tom (NULL) och 0 = Privatkund och 1 = Företagskund